דלתות אקוסטיות הן הגדרה כוללת לכל סוגי הדלתות המשלבות בתוכן חומרי מילוי המסייעים לצרכי בידוד אקוסטי. דלתות אלו נחוצות לכל אילו מביניכם המעוניינים לבודד את החלל בו מותקנת הדלת מפני רעשים המגיעים מחוץ לחלל או מתוך החלל, כאשר הדלת סגורה. לפניכם, רשימה של 5 דברים שחשוב לדעת על
דלתות אקוסטיות לסביבת המגורים או סביבת העבודה המשרדית:
1. היכן נהוג להתקין דלתות אקוסטיות - הדלת האקוסטיות נועדה לצרכי שמירה על פרטיות, ולכן, היא מותקנת ברוב המקרים בחדרי ישיבות וחדרי מנהלים בסביבת העבודה המשרדית וביחידת ההורים או חדרי השינה של בני נוער בסביבת המגורים.
2. חומרי גלם המשמשים לייצור דלתות אקוסטיות - רמת הבידוד האקוסטי של כל דלת כניסה או פנים נקבעת בהתאם לחומרי הגלם מהם מיוצרת הדלת, עובי הדלת וחומרי המילוי. כיום, נהוג לעשות שימוש במספר חומי מילוי עיקריים לצרכי השגת רמת בידוד אקוסטי מיטבית וביניהם:
• מילוי מסוג פוליאוריטון מוקצף
• מילוי מסוג פלקסבורד המיוצר מסיבי עץ דחוסים
• מילוי מסוג צמר זכוכית
• מילוי מסוג צמר סלעים
מבין כל סוגי המילויים המופיעים לעיל, מילוי מסוג צמר סלעים הוא האיכותי ביותר והוא מספק רמה גבוהה של בידוד אקוסטי. בנוגע לעובי הדלת, דלתות פנים או כניסה בעובי של 40 מ"מ ויותר מספקות רמת בידוד אקוסטית סבירה עד גבוהה בהתאם לסוג המילוי.
3. כיצד נקבעת רמת הבידוד של הדלת האקוסטית - רעש נאמד בדציבלים, ולכן, רמת הבידוד של כל דלת אקוסטית נמדדת על פי דציבלים, כאשר טווח הדציבלים הנדרש נע בין 30 ל-34 דציבל. הטווח המקסימאלי מושג באמצעות מילוי מסוג צמר סלעים, כאשר יתר סוגי המילויים מספקים רמת בידוד ממוצעת של 30 דציבל.
4. אמצעים נוספים לשיפור רמת הבידוד - שיטות הייצור המתקדמות של דלתות פנים או דלתות כניסה אקוסטיות, מאפשרות לכם ליהנות ממגוון רחב של אמצעים שונים המיועדים לצרכי שיפור רמת הבידוד האקוסטי, וביניהם: מערכת אטימה ייעודית המותקנת בתחתית הדלת, מערכת אטימה ייעודית המותקנת במערכת הצירים של הדלת וזאת לצד שיטות ייעודיות לשדרוג רמת הבידוד וביניהן: שיטת כיסי האוויר המיושמת באמצעות לוחות סיבי עץ דחוסים המותקנים בגוף הדלת.
דלת אקוסטית VS דלת רגילה
דלתות פנים אקוסטיות או דלתות כניסה אקוסטיות, הן למעשה הגדרה כוללת לכל סוגי הדלתות המגיעות בגדלים שונים, החל מדלתות כנף, דלתות כנף וחצי ודלתות שתי כנפיים. דלתות אלו נבדלות מדלתות פנים/כניסה רגילות (אשר אינן אקוסטיות) ביכולות הבידוד של רעשי סביבה, כאשר דלתות רגילות הן בעלות יכולת בידוד של 26 עד 30 דציבלים ואילו הדלתות האקוסטיות כפי שציינו לעיל מתאפיינות ביכולת בידוד של 30 עד 34 דציבלים. כאשר משדרגים את הדלת האקוסטית באמצעים נוספים ניתן להגיע לרמת בידוד גבוהה יותר והדבר מאפשר לכם ליהנות מסביבת מגורים/עבודה מבודדת מפני רעשי סביבה חיצוניים או פנימיים.
עד לפני מספר שנים, דלתות אקוסטיות הותקנו אך ורק בבתי עסק בהם נדרשת רמת בידוד גבוהה, כגון: אולפני הקלטות, וזאת לנוכח עלויות הייצור הגבוהות במיוחד אשר אפיינו את תהליך הייצור של הדלת האקוסטית. כיום, הודות לטכנולוגיות ייצור מתקדמות, עלויות הייצור הוזלו בצורה משמעותית והדבר מאפשר לכל אחד ואחת מביניכם ליהנות מכל היתרונות של דלת אקוסטית המיועדת לצרכי בידוד רעשי סביבה המגיעים מתוך סביבת המגורים/עבודה או מחוצה לה.
מה חשוב לבדוק כאשר רוכשים דלת אקוסטית?
בדומה לכל דלת פנים או דלת כניסה אחרת אותה אתם רוכשים, גם רכישה של דלתות אקוסטיות מומלץ שתעשה באמצעות חברות ייצור מובילות בתחומן, וזאת על מנת להבטיח לעצמכם היצע גדול ומרשים של דלתות אקוסטיות איכותיות המאפשרות לכם ליהנות גם מרמת בידוד גבוהה וגם מעמידות מקסימאלית לאורך שנים, וזאת בנוסף להיצע העיצובים והדגמים של דלתות אקוסטיות המיועדות גם לצרכי פנים וגם למטרות התקנה של דלת כניסה מעוצבת ומרשימה. בנוסף, חשוב לבדוק את נושא האחריות המוענקת לכם במעמד הרכישה, כאשר האחריות מטעם היצרן מתייחסת למרכיבי הדלת בלבד. בעת התקנת הדלתות, מוענקת לכם אחריות על ההתקנה מטעם המתקין.
רוצים להיחשף להיצע גדול ומרשים של דגמי דלתות אקוסטיות? לחצו כאן